****NIEUWSBERICHT: Groen licht voor Fysiotherapie en Ergotherapie!****

Het is zover! Gister kwam het bericht van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport(VWS) (eindelijk!) waar we met z’n allen met smart op zitten te wachten. We hebben groen licht om de fysiotherapeutische en ergotherapeutische zorg behoedzaam en stapgewijs weer op te schalen op basis van het aangepaste triage stappenplan. Goed nieuws!

Het stappenplan wat we hierbij volgen is tot stand gekomen in goede samenwerking met Paramedisch Platform Nederland (PPN) en Stichting Keurmerk Fysiotherapie (SKF) op basis van de adviezen en informatie van het VWS en de richtlijnen van het RIVM. Het accent ligt nog steeds waar het effectief is de zorg op afstand te leveren.  Op 19 Mei houdt het RIVM de beslissing om op te schalen opnieuw tegen het licht.

Uitgangspunten:

 • Wanneer een behandeling op afstand mogelijk is, zullen wij op afstand behandelen.
 • Wanneer een behandeling niet op afstand mogelijk is, zullen wij kijken naar de noodzaak van de behandeling. De ernst van een hulpvraag is leidend voor de noodzaak van fysieke behandeling.
 • Tijdens het maken van een afspraak voor een intake zullen we u een aantal vragen stellen. Mocht u op 1 van deze vragen positief antwoorden, dan zullen we op afstand de intake uitvoeren. Vanuit deze intake bepalen we of een fysieke behandeling noodzakelijk is, of dat we ook op afstand zorg kunnen leveren.
 • Bij een fysieke behandeling wordt er rekening gehouden met de algemene regels.
 • Wij proberen de face-to-face behandeling zo laag mogelijk te houden en zullen wanneer mogelijk veel instructies aan u geven om zelfredzaam te zijn in deze periode.

Indien er u een afspraak heeft in de praktijk, verwachten wij dat u de hiervoor bekende regels van het RIVM opvolgt. Wij zullen in de praktijk extra hygiënische maatregelen treffen en verwachten dit ook van u.

 • Neem uw eigen (grote) handdoek mee.
 • Was uw handen bij binnenkomst van de behandelkamer, en probeer vervolgens uw gezicht met uw handen niet meer te betasten.
 • Probeer niet langer dan 5 minuten voor aanvang van de behandeling er te zijn.
 • Probeer thuis om te kleden.
 • Kom alleen. Indien u niet de mogelijkheid heeft om alleen te komen, blijft de andere persoon buiten het gebouw wachten.
 • CWZ controleert temperatuur bij binnenkomst van het gebouw.
  Indien u dus een afspraak heeft in CWZ Waalsprong op de Carbatinastraat 3 in Nijmegen-Noord, dan zult u ook door deze controle moeten.
  Indien u bij deze controle het gebouw niet in mag i.v.m. verhoging van uw temperatuur, laat het uw therapeut even weten. Hij/ zij zal contact met u opnemen.
 • Wij behandelen momenteel alleen hands-on vanuit CWZ Waalsprong. 
 • Ook fysiotherapie bij Waalsport is weer mogelijk. De groepslessen (tot een maximum van 10 personen en minimaal 3 personen) zullen buiten plaatsvinden zodat we 1,5 meter afstand kunnen behouden. De individuele oefentherapie en revalidatie vinden binnen plaats.

Let op! U heeft ook in deze tijd GEEN verwijzing nodig van een specialist/ huisarts om bij ons behandeld te worden.

Voor iedereen die momenteel bij ons in behandeling is en in deze bijzondere tijd wil afwachten alvorens de therapie te vervolgen zullen wij dat ook respecteren.

Voor vragen kunt u ons altijd bereiken!

Telefoon:
Erna Veerman: 0640427937 (Algemeen nummer Fysiotherapie)
Marieke Oonk (waarneemster van Steinie Weidema): 0652541326 (Algemeen nummer Ergotherapie)
Rosalien van Elp: 0646324654
Marco Kruif: 0623705584
Maike Schouten: 0613177880
Jelke Hekman: 0629172956

Info@fysio-hand-oosterhout.nl

info@ergo-hand-oosterhout.nl

Geef een reactie

Sluit Menu