NIEUWSBERICHT m.b.t. het CORONAVIRUS

De komende weken zijn wij genoodzaakt om onze praktijkvoering grotendeels aan te passen. Wij, zorgverleners nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de actieve bestrijding van het coronavirus (COVID-19). De gezondheid van onze patiënten  en collegas  hebben de hoogste prioriteit.

Wij bieden momenteel onze zorg zoveel mogelijk op afstand aan  zodat we contact tussen mensen zoveel mogelijk beperken. Dit heeft als voordelen:

 • Uw behandeling kan worden voortgezet zonder fysiek contact.
 • Oefeningen worden doorgenomen/ herhaald/ aangepast.
 • Eventuele wondgenezing kan in de gaten worden gehouden.
 • Pijnklachten en de mogelijkheid tot vermindering hiervan wordt besproken.
 • Indien u zich zorgen maakt of vragen heeft kan dit worden besproken.
 • Deze behandeling kan net zoals een fysieke behandeling Fysiotherapie of Ergotherapie bij uw zorgverzekering gedeclareerd worden en geeft dus geen extra kosten. U moet hiervoor wel toestemming geven.
 • Bent u nog niet in behandeling bij ons? Schroom niet om gewoon contact op te nemen. De intake kan plaatsvinden via videobellen waarin wij u al zo goed mogelijk proberen te helpen. Ook kan de therapeut dan beslissen of een fysieke behandeling noodzakelijk is.
 • Verminderde uitstoot CO2.

Zorg op afstand kan per telefoon/ mail/ videobellen. Videobellen werkt eenvoudig en kan op meerdere manieren (Skype, Facetime, Whatsapp met beeld, Zoom en Clickdoc). Onze voorkeur gaat uit naar contact via Clickdoc. Dit is namelijk een veilige methode die uw privacy volgens de regels beschermt. Clickdoc is gemakkelijk in gebruik. U ontvang voor uw afspraak van ons per mail/sms een link waarmee u kunt inloggen in de virtuele wachtkamer van de therapeut met uw smartphone of computer. U hoeft geen speciaal programma of app te downloaden. De therapeut belt u op de afgesproken tijd. Let op dat uw camera en microfoon wel aanstaan. Indien u de voorkeur heeft om op een andere manier met uw therapeut te videobellen, geeft dit gerust aan. Wij komen hierin graag tegemoet.

Fysieke behandelingen vinden voor uitzonderingen nog wel plaats. Denk hierbij aan:

 • Klacht waarvan arts of handtherapeut aangeeft dat de behandeling medisch noodzakelijk is.
 • Postoperatieve nazorg.
 • Acuut opgelopen letsel na een trauma.
 • Klachten die met spoed behandeld moeten worden.
 • Twijfelt u of uw klacht een uitzondering is? Neem gerust contact op!

Indien er een hoge noodzaak zit aan uw behandeling, verwachten wij dat u de hiervoor bekende regels van het RIVM opvolgt. Wij zullen in de praktijk extra hygiënische maatregelen treffen en verwachten dit ook van u.

 • Neem uw eigen handdoek mee.
 • Was uw handen bij binnenkomst van de behandelkamer, en probeer vervolgens uw gezicht met uw handen niet meer te betasten.
 • CWZ controleert temperatuur bij binnenkomst van het gebouw.

Indien u dus een afspraak heeft in CWZ Waalsprong op de Carbatinastraat 3 in Nijmegen-Noord, dan zult u ook door deze controle moeten.
Indien u bij deze controle het gebouw niet in mag i.v.m. verhoging van uw temperatuur, laat het uw therapeut even weten. Hij/ zij zal contact met u opnemen.

Let op! U heeft ook in deze tijd GEEN verwijzing nodig van een specialist/ huisarts om bij ons behandeld te worden.

Voor iedereen die momenteel bij ons in behandeling is en in deze bijzondere tijd wil afwachten alvorens de therapie te vervolgen geldt  dat wij dit zullen respecteren.

We weten nog niet hoelang dit zal duren en willen ook in deze tijd de zorg leveren die mogelijk is. Laten we er samen voor zorgen om verdere verspreiding van dit virus te stoppen. Wij hopen op uw begrip. Mochten er nieuwe ontwikkelingen/maatregelen komen, dan houden wij u op de hoogte via onze site/ ( Facebook-pagina).

Voor vragen kunt u ons altijd bereiken!

Telefoon:
Erna Veerman: 0640427937 (Algemeen nummer Fysiotherapie)
Marieke Oonk (waarneemster van Steinie Weidema): 0652541326 (Algemeen nummer Ergotherapie)
Rosalien van Elp: 0646324654
Marco Kruif: 0623705584
Maike Schouten: 0613177880
Jelke Hekman: 0629172956

Sluit Menu