Tarieven

Fysiotherapie: Om een afspraak te maken bij ons, heeft u geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. Met alle zorgverzekeraars hebben wij een overeenkomst zodat onze behandeling in aanmerking komen voor een vergoeding. Of uw behandeling daadwerkelijk vergoed wordt, hangt af van het aanvullende verzekeringpakket wat u heeft gekozen. Dit kunt u controleren bij uw zorgverzekeraar.

Daarnaast geldt bij enkele klachten dat de fysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering, dit geldt dan vanaf de 21e behandeling. Dit kan bijvoorbeeld zijn na een botbreuk, na een operatie of bij chronische aandoeningen als MS en COPD. De eerste 20 behandeling moet u dan of zelf betalen of via uw aanvullende verzekering betalen. Als de fysiotherapie eenmaal uit uw basisverzekering wordt vergoedt, geldt natuurlijk wel dat dit ten koste gaat van uw eigen risico (mits u dit nog niet op heeft).

Even kort 2 voorbeelden om iets duidelijker te maken:

-Mevr. X heeft overbelasting in haar pols en komt bij de fysiotherapie hiervoor in behandeling. Ze is aanvullend verzekerd voor 9 behandelingen per jaar. Voor de revalidatie heeft mevr. 4 behandelingen nodig. Dat betekend dat ze er 5 overhoudt dat jaar, en mogelijk nog aan andere klachten kan besteden.

-Mevr. Y komt in behandeling n.a.v. een polsbreuk, die operatief in een goede stand is gezet. Voor deze klacht, geldt dat de 21e behandeling vergoedt wordt vanuit de basisverzekering. Mevr. Y. heeft zelf een aanvullende verzekering voor 18 behandelingen. De revalidatie bestaat in totaal uit 30 behandelingen. De eerste 18 behandeling worden vanuit de aanvullende verzekering vergoedt. Behandeling 19 & 20 komen ten koste van mevr. Y zelf. Behandeling 21 t/m 30 wordt vergoedt vanuit de basisverzekering. Aangezien mevr. operatief is behandeld in het ziekenhuis, is het eigen Risico al op. Stel dat het eigen risico niet op is, zullen behandeling 21 t/m 30 eerst ten laste worden gelegd van het eigen risico.

Ergotherapie:

Ergotherapie zit in uw basisverzekering. Ook hierbij geldt dat dit eerst ten koste gaat van uw eigen risico mits u dit nog niet op heeft. De hoogte van het eigen risico is afhankelijk van het door u gekozen verzekeringspakket. Bent u helemaal door uw eigen risico heen, dan worden de behandeling vergoed. De tarieven die een zorgverzekeraar voor ergotherapie hanteert, liggen tussen de 29 en 32 euro per half uur.

Indien u vragen heeft over uw verzekering kunt u ons het beste even een mailtje sturen.

Intake Fysiotherapie+/- €41.5
Behandeling Fysiotherapie+/- €30
Behandeling aan huis Fysiotherapie+/- €41.5
Intake Ergotherapie+/- €60

Behandeling Ergotherapie:

Half uur:

1 uur:

+/- €30

+/- €60

Behandeling aan huis Ergotherapie€19-25 toeslag

Medische Fitness

1x per week

2x per week

€60,- p.m €170,- p.k. €330,- p.j.

€110,- p.m. €310,- p.k. €600,- p.j.

Senoiren Fitness (in groepsverband)

1x per week

2x per week

€37,- p.m.(jaarcontract) €40,- p.m. (half-jaarcontract)

€57,- p.m.(jaarcontract) €60,- p.m. (half-jaarcontract)

Kosten van een behandeling zijn afhankelijk van de tarieven die een zorgverzekering hanteert.

Sluit Menu