Medische Fitness

Wat is medisch fitness?

Medische fitness is een vorm van fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut, waarbij het trainingsschema zodanig is opgesteld dat u, ondanks uw beperkingen toch kunt sporten. Ook kunt u medische fitness zien als aanvulling op uw revalidatie na een blessure, één en ander in overleg met uw behandelaar (fysiotherapeut).

Daarnaast is medische fitness voor iedereen die op een verantwoorde manier met begeleiding wil fitnessen. De groepsgrootte is maximaal 4 personen.

Wat is het doel?

Het doel van medische fitness is door middel van training de conditie/belastbaarheid te vergroten, zowel totaal (algehele conditie) als lokaal (evt. klachtengebied/klachtenketen). Hierdoor ontstaat een beter evenwicht tussen belasting (wat u met uw lichaam doet) en belastbaarheid (dat wat uw lichaam kan hebben).

Met als positief gevolg:

Afname van uw klachten
Een betere algehele conditie
Een stressbestendiger leven

Voor wie?

Deze trainingen zijn bedoeld voor mensen die in een ongedwongen sfeer vanuit een medisch oogpunt aan hun totale en/of lokale conditie en of belastbaarheid willen werken.

Maar speciaal voor mensen met:

Knieklachten
Rugklachten, bekkeninstabiliteit
Nek- en schouderklachten
Reumatische aandoeningen
Hart- en vaatziekten
Neurologische aandoeningen

Hoe werkt medische fitness?

Voor de training heeft u eerst een gesprek  met de fysiotherapeut en een daaraan gekoppeld onderzoek/test. Hierna kan een inschatting gemaakt worden van uw huidige lichamelijk functioneren en worden de trainingsdoelen in kaart gebracht. Aan de hand van de trainingsdoelen wordt het programma opgemaakt.
De trainingen vinden plaats in kleine groepen van maximaal 4 personen. De eerste trainingen wordt u persoonlijk begeleid tot de oefeningen goed worden uitgevoerd, daarna heeft de fysiotherapeut een controlerende rol.

De trainingen hebben een duur van 1 uur.

Twee maal per jaar vindt er een evaluatie plaats zodat we nog goed kunnen werken aan de gestelde doelen .

Zelfstandig trainen

Wanneer u voldoende vertrouwen heeft in de uitvoering van uw oefeningen kunt u overwegen de trainingen zelfstandig voort te zetten. En lid te worden van sportschool Waalsport, hier staan deskundige trainers voor u klaar die u verder kunnen begeleiden met het behalen van uw doelen.

De kosten

Medische fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut.

 MaandKwartaalHalf jaar
1x per week€ 60€ 170€ 330
2x per week€ 110€ 310€ 600
Sluit Menu