Spalken

Spalken: Binnen onze praktijk voor handtherapie kunt u het advies krijgen een spalk aan te laten meten. Dit kan een zogenaamde confectiespalk zijn, of een handgemaakte spalk
op maat. Wij hebben een warmwaterbak om spalken op maat op uw hand te maken. Dit geeft effectieve en functionele ondersteuning in het oplossen van uw handprobleem. Onze spalken gaan tijdelijk mee. U moet denken aan 3 maanden tot een  half jaar. U krijgt bij de spalk ook een draagadvies mee.  Als uw vraag een definitieve spalkondersteuning is, dit houdt in dat u een duurzame spalk nodig heeft bij een chronische aandoening, dan kunnen wij u hierin adviseren. Ook kan u in onze praktijk terecht voor zogenaamde Silver Splints, die u met machtiging van een specialist vergoed kan krijgen.

Kosten: Tijdelijke spalken worden soms wel en soms niet door uw zorgverzekeraar vergoed. Confectiespalken krijgt u bij ons voor de inkoopprijs en variëren tussen de 25 en 45 euro. Bij de spalken die wij op maat maken, rekenen wij de materiaalkosten. Dit varieert van 5 euro tot 30 euro. U krijgt een factuur per post of per mail gestuurd voor de spalken.

Sluit Menu